Normal_images

Een goede basis over hoe agressief gedrag voorkomen kan worden of hoe hiermee om moet worden gegaan, moet al in de opleiding tot (jeugd)zorgmedewerker gelegd worden. Op 8 september organiseert 'Duidelijk over agressie' een meedenksessie over agressieonderwijs. Doelgroep zijn medewerkers die zich bezighouden met de scholing van (aankomend) medewerkers in de (jeugd)zorg. Dit meldt NU'91. 

Het onderwerp agressie is onmisbaar in zorg- en sociaal agogische opleidingen. In juni werd de eerste meedenksessie agressieonderwijs georganiseerd. Hier werd een 'raamwerk' besproken met competenties waarover iedere (aankomend) professional moet beschikken. In de tussentijd is dit raamwerk verder ontwikkeld en vormt het startpunt van de nieuwe sessie in september. Vragen die hierbij centraal staan zijn: Hoe maak je nu goed onderwijs dat hierbij past? En welke mooie voorbeelden van leermateriaal zijn er?
 
Tijdens de tweede sessie is er extra aandacht voor goed lesmateriaal. Deelnemers krijgen onder meer een overzicht van vrij beschikbaar materiaal, voorbeeldprojecten, stage-opdrachten en werkboeken. De meedenksessie is interessant voor iedereen die zich bezighoudt met scholing van (aankomend) medewerkers in (jeugd)zorg, zoals docenten van zorg- en sociaal agogische opleidingen. Via de website www.duidelijkoveragressie.nl/tweede-meedenksessie-agressieonderwijs kunnen geïnteresseerden zich gratis inschrijven. De sessie wordt gehouden in Utrecht. 
 
© Nationale Zorggids