Logo_knmp

Patiënten in dunbevolkte gebieden betalen voor hetzelfde recept bij de dienstapotheek een hoger eigen risico dan mensen in de stad. Dit wil apothekersorganisatie KNMP voorkomen en daarom moet er een uniform eigen risico komen. Dat meldt Skipr. 

Volgens KNMP is het niet eerlijk dat mensen in dunbevolkte gebieden hogere zorgkosten moeten betalen. De kosten zijn daar hoger vanwege het ontbreken van schaalvoordelen. KNMP wil daarom in gesprek met de minister van Volksgezondheid voor mensen die buiten kantooruren zijn aangewezen op de dienstapotheek. “De KNMP ziet graag dat zorgverzekeraars de kostendekkende en regionaal verschillende tarieven onderling gaan verrekenen, zodat er aan de voorkant voor de patiënt 1 tarief geldt. Dat is immers een systeem dat patiënten kunnen begrijpen”, zo stelt de KNMP op haar website.

KNMP reageert hiermee op berichtgeving in het Noordhollands Dagblad. Daarin werd geschreven dat een patiënt in Alkmaar 30 euro betaalt voor een recept bij de dienstapotheek, in Den Helder 70 euro en op Texel zelfs tot 100 euro. 

© Nationale Zorggids