Normal_copyright_stockfreeimages_dokter_huisarts

Een thuiszorgmedewerkster wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor de dood van een diabetespatiënt. Zij zou haar patiënt namelijk te veel insuline hebben gegeven en vervolgens hulpeloos achter hebben gelaten. Dat blijkt uit het strafdossier van de thuiszorgmedewerkster, meldt het Algemeen Dagblad.

Het incident vond plaats op 11 januari 2012. Om acht uur 's ochtends kwam de 42-jarige hulpverleenster bij de man thuis, die onder invloed van alcohol leek te zijn. Daar kwam bij dat zijn bloedsuikerspiegel gevaarlijk laag was. Samen met een stagiaire werd nog besloten om geen professionele hulp te roepen, maar de man 62 eenheden insuline te geven. Dat is gevaarlijk en kan leiden tot de dood. Vervolgens verliet de vrouw het huis.

Na drie uur kwam ze weer bij het huis, waar ze zag dat de patiënt zwaar ademde en niet meer aanspreekbaar was. Ze gaf hem een kussen en een dekentje en verliet wederom het huis zonder hulp in te schakelen. Later die dag bleek de man te zijn overleden.

Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg is er van alles misgegaan bij de hulp die de vrouw leverde. Ook wordt de rol van de huisarts onderzocht, want die zou op de hoogte zijn geweest van de onwenselijke situatie. Op 9 november staat de vrouw voor de rechter. 

© Nationale Zorggids