Normal_acute_hulp_ziekenhuis_bed_artsen346

Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond, het St Jans Gasthuis in Weert en het fusieziekenhuis Zuyderland van Orbis in Sittard-Geleen en het Atrium ziekenhuis in Heerlen willen een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) zien voordat zij een nieuwe medewerker aannemen. De ziekenhuizen voeren de maatregel versneld in. Andere Limburgse ziekenhuizen werken al met de VOG. Dit meldt L1. 

Aanleiding voor het versneld invoeren van de VOG-vereiste is een ontuchtzaak die op dinsdag in de rechtbank diende. Het gaat om een zaak uit 2013, waarbij een psychiatrisch verpleegkundige van het Atrium Ziekenhuis drie patiënten zou hebben misbruikt. De man, zo bleek, was al eerder veroordeeld in een ontuchtzaak. 
 
Het Atrium en het Zuyderland Ziekenhuis vragen van alle nieuwe medewerker een VOG. Daarnaast wil het fusieziekenhuis dat al het huidige personeel volgend jaar een verklaring overhandigt. 
 
Het St Jans Gasthuis in Weert neemt vanaf 1 oktober geen nieuw personeel aan zonder dat er een VOG overhandigd is. Het huidige personeel hoeft de verklaring niet te hebben. 
 
Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond wil ook verklaringen van goed gedrag zien. Per 1 september moet nieuw personeel de verklaring hebben en vanaf 2016 is ook het huidige personeel aan de beurt.
 
© Nationale Zorggids