Normal_ehbo_eerste_hulp_defibrillator_wiki_-c_

Onderzoek van Het Oranje Kruis onder 10.000 Nederlanders wijst uit dat bijna 90 procent een onafhankelijk EHBO-examen van grote waarde vindt. Van de ondervraagden durft ook meer dan de helft Eerste Hulp te verlenen. Dit aantal loopt op van 80 procent van degenen die ooit een EHBO-cursus hebben gevolgd tot meer dan 90 procent van de mensen die nu in het bezit zijn van een geldig diploma of certificaat. De bereidheid tot het verlenen van EHBO is groot als men zichzelf al eens hebt bewezen bij een examen. Dat meldt het Oranje Kruis.

Het Oranje Kruis start vandaag met de campagne 'EHBO. Je moet het wel écht kunnen!' om het belang van onafhankelijke examinering voor het EHBO-diploma te onderstrepen en daarmee aan te tonen dat een persoon het écht kan. Directeur Boi Jongejan: “Objectieve toetsing van de EHBO-vaardigheden en -kennis is voor Het Oranje Kruis dé voorwaarde voor het verstrekken van het diploma Eerste Hulp.” VVN-directeur Felix Cohen ondersteunt deze boodschap: “Wil een toets iets waard zijn, dan moet het op een onafhankelijke manier tot stand komen.”

De campagne bestaat uit de verspreiding van de film 'Het examen' via de website jemoethetwelechtkunnen.nl, radiospots op een groot aantal zenders, een tv-item op RTL4 en op social media. 

© Nationale Zorggids