Normal_350px-nederlands_verkeersbord_j37_waarschuwing_bord_wiki_-c_

FNV is bang dat grote zorgaanbieders, zoals TSN en Vérian, de komende maanden helemaal zullen stoppen met huishoudelijke verzorging, ofwel dat ze failliet gaan. Dit laat de vakbond weten in een reactie op de aankondiging van maandag dat er een nieuwe ontslagronde bij TSN Thuiszorg ingaat. Dit meldt de FNV.

TSN Thuiszorg, een van de grootste thuiszorginstellingen van Nederland, kondigde maandag een nieuwe ontslagronde aan van 436 vaste medewerkers. De teller staat hiermee inmiddels op ruim 1500 ontslagen in totaal. Omdat TSN daarnaast eenzijdig heeft besloten om de lonen van de overige medewerkers te verlagen met 25 procent start de FNV een kort geding tegen TSN.    
 
FNV vreest dat binnen enkele maanden grote zorgorganisaties geen huishoudelijke hulp meer bieden. "Voor goede zorg, moeten de juiste tarieven betaald worden", aldus Toon Wennekers van FNV Zorg & Welzijn. "Steeds meer gemeenten stoppen botweg met de huishoudelijke verzorging of bieden tarieven aan die het zorgaanbieders zoals TSN onmogelijk maakt om zelfs maar kostendekkend te werken."
 
© Nationale Zorggids