Normal_verpleegkunde_zorg__screenshot_

In Nederland werken gemiddeld twaalf verpleegkundigen per duizend inwoners. Dat is meer dan in de meeste andere EU-landen, waar gemiddeld acht verpleegkundigen per duizend inwoners werkzaam zijn. Dat blijkt uit de jaarlijkse vergelijkende publicatie over de positie van zorg en welzijn in de 34 OESO-landen, meldt Skipr. 

In Denemarken werken verhoudingsgewijs de meeste verpleegkundigen: 15,4 per duizend inwoners. Griekenland heeft de minste, daar werken er per duizend inwoners 3,6 verpleegkundigen. Opvallend is dat het aantal praktiserend artsen in Nederland lager is dan in de meeste OESO-landen. Ook het aantal oudere artsen is lager dan gemiddeld, het aantal vrouwelijke vrouwen is daarentegen weer hoger.

Het rapport 'Health at a Glance: Europe 2014' presenteert de meeste recente gegevens over gezondheidsstatus, risicofactoren voor de gezondheid en toegang tot hoogwaardige zorg in alle EU-lidstaten, kandidaat-lidstaten (met uitzondering van Albanie) en landen van de Europese Vrijhandelsassociatie (EVA).

© Nationale Zorggids