Normal_geld2

Lilian Marijnissen van FNV noemt de winstuitkering van een miljoen euro die de eigenaresse van een thuiszorgorganisatie zichzelf kado deed, een schande. “Schandalig. Het bedrijf wordt met 93 procent door overheidsgeld gefinancierd. Het geld dat we met z'n allen aan belasting afdragen is bedoeld voor zorg en niet voor een winstuitkering.” Dit meldt de Telegraaf. 

Marijnissen wijst ook op de vele ontslagen en bezuinigingen die momenteel plaatsvinden. Ze doet haar uitlatingen nadat het Brabants Dagblad gisteren bekend maakte dat Marion Duvivier, eigenaresse van thuiszorgorganisatie Breederzorg in Uden, zichzelf een winstuitkering van een miljoen euro kado heeft gedaan. De uitkering zou zijn verdeeld over de afgelopen drie jaren, bovenop het jaarsalaris van 250.000 euro dat Duvivier al verdiende. 
 
Duvivier gaf al toe de uitkeringen te hebben ontvangen, maar merkte daarbij op zelf 150.000 euro privégeld te hebben geinvesteerd in de organisatie. Ook zou het bedrijf, opgericht in 2006, nooit eerder een winstuitkering hebben gedaan en zouden de uitkeringen worden gebruikt voor investeringen in onroerend goed. 
 
Inmiddels zijn er Kamervragen gesteld over de bonus en is toezichthouder CIBG een onderzoek gestart. 
 
© Nationale Zorggids