Normal_ambulance

Vakbond CNV Zorg & Welzijn wil dat er een onafhankelijk verkenner komt die het overleg over de cao Ambulancezorg vlot trekt. Het overleg zit op dit moment muurvast, vanmiddag zijn er in het land verschillende werkonderbrekingen. 

Over de cao wordt al ruim een jaar overlegd, maar het proces lijkt muurvast te zitten. Medewerkers hebben al meerdere acties gevoerd tegen hun werkgever, wat tot op heden zonder resultaat is gebleven. Het cao traject loopt met name vast op het uitruilen van de onregelmatigheidstoeslag voor vast salaris en een voorstel om een jaarurensystematiek toe te passen, waardoor de beoogde salarisverbetering per jaar niet wordt gehaald. 

Volgens CNV Zorg & Welzijn is het in het belang van de hele sector om snel tot een goed akkoord te komen. De vakbond stelt daarom voor een verkenner aan te stellen die de impasse moet doorbreken en als opdracht meekrijgt er met de partijen uit te komen. De bond is dan bereid zich aan het procestraject dat deze verkenner voorstelt te committeren. 

© Nationale Zorggids