Normal_geld_3

Rotterdam geeft voortaan inzicht in de hoogte van salarissen bij zorgaanbieders, die een contract hebben met de gemeente Rotterdam. Op de wesbsite van de gemeente zijn de salarissen van de zorgbestuurders gepubliceerd, zodat het publiek dit kan laten meewegen bij het maken van een keuze voor een zorgverlener. 

De salarissen zijn vanaf vandaag te raadplegen. Volgens gemeenteraadslid Michel van Elck (Leefbaar Rotterdam) is Rotterdam de eerste gemeente in Nederland die de salarissen van bestuurders en managers openbaar maakt. Niet alleen kunnen de beloningen nu een reden worden om wel of niet voor een zorgaanbieder te kiezen, ook zal er maatschappelijke verontwaardiging kunnen ontstaan over te hoge salarissen. Van Elck: “Zorginstellingen met exorbitante salarissen voor bestuurders en managers voldoen ook niet aan goed werkgeverschap gelet op het enorme verschil met de werkvloer.” 

Bij 30 van de 120 onderzochte zorgaanbieders waren er bestuurders aanwezig die meer verdienden dan een ministersalaris van €178.000 per jaar. 

© Nationale Zorggids