Logo_download__2_

Op 28 oktober aanstaande organiseert het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een bijeenkomst over regeldruk in de curatieve zorg. De dag is bedoeld voor iedereen die ideeën heeft over en kan bijdragen aan het aanpakken van regeldruk in de curatieve zorg. In het bijzonder zorgprofessionals, stafmedewerkers en het middenmanagement. Dit meldt de Rijksoverheid.

De bijeenkomst volgt op een recente kamerbrief over regeldruk; wat deze dag besproken wordt vormt input voor het vervolgtraject. Tijdens de dag wordt de aanpak van regeldruk in de zorg besproken, en wordt stil gestaan bij verbeteracties. Ook lanceert minister Schippers de Innovatieplaats Cure. Hierin is plaats voor vijftien experimenten met ‘regelarm’ werken. Deze dag komen ook voorbeelden voorbij, waarin zorginstellingen of andere zorgorganisaties laten zien hoe zij regeldruk verminderen. Deelnemers krijgen in deelsessies ervaringen en methodieken aangereikt om zelf regeldruk in hun organisatie aan te pakken. Want, zo blijkt uit onderzoek, regels komen lang niet altijd ‘van buiten’.
 
Het complete programma van de dag vindt u op www.aanpakregeldruk.nl. Daar vindt u ook de mogelijkheid om aan te melden. Deelname is kosteloos. De organisatie streeft naar een evenwichtige verdeling van deelnemers uit diverse sectoren en beroepsgroepen.
 
© Nationale Zorggids