Normal_samenwerking34
Hans Borstlap is door vakbond CNV Zorg & Welzijn en werkgeversorganisatie Ambulancezorg Nederland (AZN) aangesteld als onafhankelijk verkenner voor de cao ambulancezorg. Borstlap heeft de opdracht de vastgelopen onderhandelingen voor een nieuwe cao ambulancezorg weer in beweging te krijgen. Dit meldt CNV Zorg & Welzijn.
Partijen onderhandelen al geruime tijd over een nieuwe cao ambulancezorg. Vakbonden en AZN kunnen het niet eens worden over onder meer het salaris en de onregelmatigheidstoeslag tijdens vakantiedagen. Ambulancemedewerkers hebben de afgelopen periode op verschillende plekken actie gevoerd. Partijen zijn het erover eens dat er snel een goede cao moet komen. Dit is zowel van groot belang voor de patiëntenzorg als in het belang van de sector. Met de inzet van Borstlap als onafhankelijk verkenner hopen CNV Zorg & Welzijn en AZN de impasse rond de cao te doorbreken. CNV Zorg & Welzijn en AZN hebben Borstlap ook gevraagd om bij vakbond FNV na te gaan of zij alsnog aan willen sluiten, zodat een cao kan worden afgesloten met alle partijen.
 
De opdracht van Borstlap bestaat uit meerdere facetten. Op korte termijn worden de mogelijkheden en voorwaarden verkent om snel tot goede afspraken te komen. Op langere termijn spitst de verkenning zich toe op stabiele duurzame collectieve arbeidsvoorwaarden. 
 
© Nationale Zorggids