Normal_apo

In navolging van huisartsen moet ook voor apothekers het roer om. Voor huisartsen zijn de administratieve lasten al lichter, voor apothekers moet dat ook gaan gelden. Dat heeft Bas van den Dungen, directeur-generaal Curatieve Zorg van het ministerie van Volksgezondheid, gezegd in een bestuurlijk overleg met brancheorganisatie KNMP, meldt Skipr. 

Binnen de farmacie is de regeldruk relatief hoog: van alle kosten en inspanningen heeft 28 procent indirect te maken met de administratie. “Sommige regels zijn noodzakelijk voor goede farmaceutische zorg, maar een belangrijk deel wordt als onnodig en hinderlijk ervaren”, zo stelt het KNMP.

De afgelopen tijd zijn in overleg met betrokkenen voor 25 knelpunten potentiële oplossing geformuleerd. Op basis van deze oplossing wordt in overleg met ZN, ASKA, NVPF en LHV een gezamenlijk actie plan gemaakt. Dit plan is bijna klaar.

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) organiseert op 3 november een startconferentie om eerstelijnsbreed tot een concrete aanpak van regeldruk en bureaucratie te komen.

© Nationale Zorggids