Normal_ok
Thuiszorg Heerendordt uit Klazienaveen is failliet verklaard. De driehonderd medewerkers en de gemeente Emmen zijn hierdoor compleet overvallen. Dit meldt het Dagblad van het Noorden.
Thuiszorg Heerendordt leverde voor de gemeente Emmen thuishulp en dagzorg voor bejaarden en hulpbehoevende mensen. Honderden cliënten zijn voor huishoudelijke zorg en dagbesteding afhankelijk van het failliet verklaarde bedrijf.
 
De continuering van de zorg heeft voor de gemeente de allerhoogste prioriteit, volgens woordvoerder Marieke Heling. Ondanks eerdere signalen over financiële problemen, kwam het faillissement toch als een verrassing. Vakbond FNV had eerder dit jaar al gedreigd met een kort geding als Heerendordt het salaris van september van de medewerkers later zou uitbetalen. 
 
Het personeel heeft het nieuws via de media te horen gekregen. Per mail hebben kantoormedewerkers de collega’s van de thuishulp opgeroepen de cliënten niet in de steek te laten. Naar verwachting gaan ze woensdag gewoon aan het werk. Curator Rob Geene hoopt dat hij de medewerkers zo snel mogelijk duidelijkheid kan geven. Vakbondsbestuurder Riek van Kampen van de FNV gaat woensdag in overleg met de curator. 
 
© Nationale Zorggids