Normal_ggz_drenthe
Psychiatrische instelling GGZ Drenthe schrapt de komende jaren 240 van de 1900 banen. In de overhead en het management worden de meeste ontslagen verwacht. Het is al de derde ontslagronde in enkele jaren. Dit meldt Dagblad van het Noorden.
Bezuinigingen zijn de reden voor de ontslagen. De organisatie heeft te maken met toegenomen concurrentie, dalende budgetten en financiële tegenvallers. Volgens directeur bedrijfsvoering Petra de Rijke blijft de zorg het belangrijkste. Daarom wordt gesneden in de indirecte functies. De directie van GGZ Drenthe bespreekt het ‘herstelplan' de komende tijd met financiers, vakbonden en medezeggenschap. 
 
Ook deze keer is de reorganisatie een meerjarenplan voor de komende drie jaar. Vóór 1 januari moet er overeenstemming zijn bereikt met de betrokken partijen en wordt duidelijk waar en waarop bezuinigd kan worden. 
 
In de voorgaande jaren is er twee keer een ontslagronde geweest met het verlies van respectievelijk 117 en 250 banen. Afgelopen voorjaar werd GGZ Drenthe onder verscherpt toezicht geplaatst door de Inspectie voor de Gezondheidszorg vanwege enkele sterfgevallen onder verdachte omstandigheden. Inmiddels is dit weer opgeheven. 
 
© Nationale Zorggids