Logo_igz_inspectie_voor_de_gezondheidszorg

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft het verscherpt toezicht op 2 steunpunten van thuiszorgorganisatie PrivaZorg AWBZ B.V. opgeheven. Er zijn op deze steunpunten geen structurele tekortkomingen meer in de zorg. Bij het steunpunt Rivierenland is, omdat verbeteringen nog te langzaam gaan, het verscherpt toezicht verlengd. Dit meldt IGZ.

De inspectie stelde de drie steunpunten van PrivaZorg op 23 april 2015 onder verscherpt toezicht vanwege structurele tekortkomingen in de zorg. Zo was beschikbaarheid en inzet van deskundig en bekwaam personeel niet goed geregeld, was de dossiervoering niet op orde en waren er tekortkomingen op het gebied van medicatieveiligheid. De verbeteringen gingen naar het oordeel van de inspectie te langzaam.
 
In oktober 2015 bracht de inspectie hertoetsbezoeken aan deze drie steunpunten om te kijken of er voldoende verbeteringen waren doorgevoerd. Uit de bezoeken bleek dat bij het steunpunt PrivaZorg Utrecht en het steunpunt PrivaZorg Eemland grote verbeteringen hadden plaatsgevonden. Dit gold niet voor het steunpunt PrivaZorg Rivierenland. Hoewel er verbeteringen waren doorgevoerd, waren deze niet voldoende. De inspectie verlengt daarom voor dit steunpunt haar verscherpt toezicht met 6 maanden.
 
© Nationale Zorggids