Normal_apotheek_apotheker__2_

Naast huisartsen en tandartsen kunnen nu ook apothekers een vergoeding krijgen voor de begeleiding van stagiairs. Minister Schippers van Volksgezondheid stelt hiervoor vanaf volgend jaar 1,6 miljoen euro extra beschikbaar. Dit meldt het Pharmaceutisch Weekblad.

Optima Farma, de beroepsvereniging van apothekersassistenten, is blij met de beslissing van Schippers. Bestuurslid Marina Ottens verwacht dat de vergoeding een stimulans zal bieden om de stagebegeleiding in apotheken te verbeteren. Ook denkt Ottens dat het voor mbo-scholen minder tijd zal kosten om stageplaatsen voor hun studenten te vinden. Het vinden van voldoende stageplaatsen is al jaren een groeiend probleem voor ROC's. “Het is een win-winsituatie”, zegt Ottens, “want ook de apothekers hebben er belang bij als straks goed opgeleide assistenten komen werken in hun apotheek”.
 
De hoogte van de vergoeding uit het Stagefonds hangt af van het type opleiding dat de leerling volgt en hoe vaak een begeleider in een jaar een beroep doet op het fonds. Aanvragen van subsidie voor stagebegeleiding gebeurt achteraf, na afloop van het studiejaar. Apothekers die op dit moment of later dit studiejaar stagiairs begeleiden, ontvangen van de Dienst Uitvoering Onderwijs een ingevuld aanvraagformulier. Apothekers moeten dit formulier voor 1 oktober 2016 ondertekend terugsturen.
 
© Nationale Zorggids