Logo_fnv

De Week van de Werkstress loopt op zijn einde. De hele week hebben organisaties, bedrijven en de overheid stil gestaan bij werkstress, werkdruk en de gezondheidsrisico's die hiermee gepaard gaan. Vakbond FNV ging bij bedrijven langs met de werkdrukbus. Dit meldt FNV. 

"De nog steeds oplopende werkdruk is een belangrijke oorzaak van werkstress en vergroot het risico op burnout," aldus FNV. Uit de verhalen van mensen in de bus maar ook uit de meest recente cijfers van de Gewoon Goed Werk Meter van FNV in samenwerking met TNO blijkt dat de werkdruk toeneemt.

Dit jaar geeft 60 procent van de mensen aan dat ze regelmatig tot vaak onder hoge tijdsdruk moeten werken. 3 jaar geleden was dit nog 49 procent. Ook vindt 45 procent het werk geestelijk of emotioneel zwaar (was 30 procent). 1 op de 5 mensen zit echt in de gevarenzone en herstelt niet meer goed. Dit is vaak een voorbode van ernstige gezondheidsklachten.

Werkdruk is de belangrijkste oorzaak van overspannenheid en burn-out. Wanneer mensen langdurig aan werkstress blootgesteld worden, mondt dat uit in overspannenheid en burn-out. De FNV werkdrukbus is deze week door honderden mensen bezocht. In de bus konden werknemers hun werkdruk laten testen en tips krijgen voor oplossingen. 
 
© Nationale Zorggids