Logo_header_image

Het ministerie van VWS heeft deze week alvast een tipje van de sluier opgelicht door een inkijk in de publiekscampagne te geven. Het VWS wil mensen op de gevaren van overmatig antibiotica-gebruik attenderen via de campagne ‘Daar wordt iedereen beter van’. Vanaf januari zijn uitingen breed beschikbaar. 

Deze driejarige campagne start in januari 2016 en vraagt aandacht voor een zorgvuldig gebruik van antibiotica. Naast de algemene campagne zullen ook afgeleiden gemaakt worden voor zorgprofessionals en andere betrokkenen. Op de website www.daarwordtiedereenbetervan.nl werd alvast een tipje van de sluier opgelicht. Op de website staat onder meer een korte animatie van het RIVM waarin is te zien hoe resistentie tegen antibiotica ontstaat en wat de risico's zijn.

Het probleem van antibioticaresistentie is zeer omvangrijk. Daarom neemt de overheid maatregelen op alle terreinen waar de gezondheid van mensen wordt bedreigd door resistente bacteriën. In de zorg, veehouderij, voedselproductie, ontwikkeling van nieuwe behandelmethoden en ook internationaal. De publiekscampagne is onderdeel van deze brede aanpak van antibioticaresistentie.

© Nationale Zorggids