Logo_lhv

De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) roept huisartsen op om de gebruikelijke formulieren en informatie tot 1 januari 2016 te blijven aanleveren. Als dat niet gebeurt, dan komen andere zorgverleners - waaronder apothekers en leveranciers van hulpmiddelen - namelijk in de problemen, meldt de LHV.

In oktober werd bekend dat de administratieve lasten voor huisartsen sterk worden teruggedrongen. Daarmee krijgen de artsen hun zin, want in het manifest ‘Het Roer Moet Om’ protesteerden zij tegen de in hun ogen overbodige formulieren die ze telkens moesten invullen. Daardoor waren zij veel tijd kwijt die zij liever aan patiënten besteden.

Het gaat voornamelijk om de extra formulieren voor medicijnen, hulpmiddelen en verwijzingen. De LHV constateert echter dat andere zorgverleners, nu bekend is dat de bureaucratie wordt teruggedrongen, de tot op heden gebruikelijke informatie niet meer ontvangen. Volgens de LHV is dat niet de bedoeling en daarom roept het op om de gebruikelijke formulieren dit jaar gewoon te blijven invullen.

Vertegenwoordigers van huisartsen, overheid en verzekeraars zijn op dit moment in gesprek om de afspraken die zijn gemaakt om te zetten in concrete doelen. De LHV kondigt aan dat niet alle maatregelen al vanaf het nieuwe jaar ingaan. Hoe het er vanaf 1 januari 2016 uit gaat zien, maakt de LHV half december bekend.

© Nationale Zorggids