Normal_ambulance

Veiligheidsdeskundigen maken zich zorgen om de handel in oude afgedankte ambulances. Het zou voor mensen met kwade bedoelingen een ideale vermomming zijn. Na de afgelaste voetbalinterland Duitsland – Nederland, waarin een oude ambulance werd misbruikt, zijn de zorgen toegenomen. Dat meldt het Algemeen Dagblad. 

Er zou in het stadion in Hannover sprake zijn van een ambulance waarin explosieven zouden liggen. Het bleek uiteindelijk loos alarm te zijn. Het is echter mogelijk om voor ongeveer 8.000 euro eigenaar te worden van een ambulance met gewone stickers en sirenes en met een apk tot 2016. Op die manier wordt het voor mensen met kwade bedoelingen wel erg makkelijk, stelt veiligheidsexpert Glenn Schoen.

"Je mag hopen dat de overheid hier nu werk van maakt. Na de gebeurtenissen in Hannover is dit absoluut een punt van zorg geworden", zegt hij. Volgens het ministerie van Justitie is er niets mis met de verkoop van ambulances, zolang stickers en sirenes er maar af worden gehaald.

Ambulancezorg Nederland heeft niet het idee dat er voertuigen met sirenes en stickers worden verkocht, maar dringt er bij verkopers wel op aan dat men de stickers en sirenes moet verwijderen. 

© Nationale Zorggids