Normal_ouderen_handen_thuiszorg_steun

De financiële problemen waar TSN Thuiszorg in verkeert zijn een voorbode voor meer problemen bij thuiszorgorganisaties. Dat stelt Branchebelang Thuiszorg Nederland (BTN) in een reactie op problematiek bij TSN Thuiszorg, meldt Skipr. 

TSN maakte vandaag bekend dat het uitstel van betaling heeft aangevraagd voor het deel van het bedrijf dat zich bezighoudt met huishoudelijke zorg. Daar werken 12.000 mensen die zorg aan 40.000 cliënten leveren. "Als de grote bedrijven het niet redden, hoe moeten de kleintjes dat dan? Dit is een ramp voor de thuiszorg, heel veel bedrijven staat het water aan de lippen'', zegt een woordvoerder van werkgeversorganisatie BTN. Mocht TSN failliet gaan, dan zal BTN de nog bestaande thuiszorgorganisatie vragen om de gedupeerde cliënten over te nemen.

De problemen zouden zijn ontstaan doordat gemeenten de tarieven enorm onder druk hebben gezet. Volgens ActiZ, branchevereniging van zorgorganisaties, is het bijspringen van andere zorgorganisaties bij faillissement van TSN afhankelijk van de prijs van de gemeente. "Werkgevers kunnen mensen niet onder kostprijs aan het werk houden. Dat lukt gewoon niet'', aldus een woordvoerster. 

© Nationale Zorggids