Normal_ambulance1

UMCG Ambulancezorg wil dat oude ambulances worden overgespoten in een andere kleur. Op de manier blijft de gele kleur uniek voor ambulances en wordt voorkomen dat mensen met kwade bedoelingen er misbruik van kunnen maken. Dat meldt RTV Drenthe. 

Na de afgelaste voetbalinterland tussen Duitsland en Nederland in Hannover ontstond er ophef over de verkoop van oude ambulances. Er zou namelijk een dergelijk voertuig gebruikt zijn om explosieven in te verstoppen. Uiteindelijk bleek het loos alarm te zijn. Het is echter mogelijk om voor ongeveer 8.000 euro eigenaar te worden van een ambulance met gewone stickers en sirenes en met een apk tot 2016. Op die manier wordt het voor mensen met kwade bedoelingen niet moeilijk gemaakt.

UMCG Ambulancezorg wil nu als extra maatregel de afgedankte auto’s overspuiten. "Ik ga het voorstel lanceren in onze brancheorganisatie om onze auto's ook een andere kleur te geven. Zodat de kleur geel uniek blijft voor de ambulancezorg", zegt directeur Tjerk Hiddes van de organisatie.

Er zijn al andere maatregelen genomen door de branche. Zo moeten alle ambulances gestript worden van alle stickers en logo’s.

© Nationale Zorggids