Normal_van_rijn

Staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid vindt dat er snel duidelijkheid moet komen bij TSN Thuiszorg, zodat er een einde komt aan de onduidelijke situatie voor werknemers en dat mensen die zorg nodig hebben dat ook krijgen. De bewindsman noemt de huidige situatie waardeloos. Dat meldt De Telegraaf. 

Vrijdag werd bekend dat TSN, de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland, uitstel van betaling heeft aangevraagd voor het deel van de organisatie dat zich bezighoudt met huishoudelijk zorg. Bij dat deel van het bedrijf werken 12.000 mensen die zorg aan 40.000 mensen verlenen. Vanaf vandaag is er een bewindvoerder aan de slag.

De problemen bij TSN zouden zijn veroorzaakt door bezuinigingen van de overheid. Bovendien zijn de tarieven door gemeenten zwaar onder druk gezet. De thuiszorg zou meer kosten dan gemeenten ervoor willen betalen. Van Rijn: "Dat algemene beeld heb ik niet, maar dat kan natuurlijk her en der wel het geval zijn. Dat is altijd een kwestie van onderhandelen tussen bedrijven en gemeenten.”

Het Algemeen Dagblad meldt dat penibele situatie niet is ontstaan door de contracten die TSN heeft afgesloten met Twentse gemeenten. Dat maakt wethouder Anja Timmer van Almelo op uit het contact dat ambtenaren van haar gemeente met TSN Thuiszorg hebben gehad. “Ik leid uit het ambtelijke contact met het bedrijf af dat de Twentse gemeenten redelijke tarieven betalen", zegt Timmer. “Dat is bij alle zorgelijke ontwikkelingen nog een enigszins positief punt."

© Nationale Zorggids