Normal_baby_kraamzorg_3453452

Vanaf 1 januari 2016 wordt Isis Kraamzorg uit Friesland overgenomen door Geboortezorg Noord-Nederland, onderdeel van het Martini Ziekenhuis. Wel blijft Isis Kraamzorg onder eigen naam opereren in Friesland. Dat melden Oogtv en Omrop Fryslan.

Kraamzorg Het Groene Kruis valt al onder de noemer Geboortezorg Noord-Nederland. Lindy van Breda Vriesman, bestuurder van Kraamzorg het Groene Kruis, gaat beide organisaties los van elkaar besturen. Het grote voordeel hiervan volgens haar is dat deze schaalvergroting het aanbod en kwaliteit van kraamzorg in Friesland en Groningen versterkt. Daarnaast wordt vanuit het hoofdkantoor efficiëntere ondersteuning geboden.

Directeur van Isis Kraamzorg, Marja Salverda, zegt dat er voor de klanten en medewerkers eerst nog niet veel verandert. De intentie is om alle kraamverzorgers aan te houden. Wel wordt de werkwijze aangepast: “Wij zijn vaak nog wel wat traditioneel en bij het Martini Ziekenhuis zijn ze al een stap verder.” Daar wordt bijvoorbeeld met een vast team van kraamverzorgers om verloskundigenpraktijken heen gewerkt.

© Nationale Zorggids