Normal_chirurg

Een Friese chirurg is vanochtend lopend naar het ziekenhuis in Drachten vertrokken om daar op tijd zijn eerste operatie uit te voeren. Door de ijzel waren de wegen spekglad en dus zag de man geen andere mogelijkheid om op tijd in het ziekenhuis aanwezig te zijn. Dit meldt RTL Nieuws. 

Martijn Möllers zag weeralarmering code rood niet als reden om niet naar zijn werk te gaan. Als chirurg is het juist ontzettend druk op een dag als vandaag, waar veel ongelukken gebeuren. “De eerste patiënt met een gebroken heup ligt al op de spoedeisende hulp. Wij kunnen niet thuisblijven.” Daarom trok de man stevige wandelschoenen aan en vertrok te voet richting het ziekenhuis in Drachten.

Gewapend met speciale spikes onder zijn schoenen liep hij in een uur en een kwartier naar zijn werk. Hij was zelfs nog op tijd aanwezig om de eerste operatie om 9.00 uur te starten. “Nu even de handen ontdooien en dan aan het werk”, zo vertelt chirurg Möllers.

Gelukkig had de man zich voorgenomen meer te bewegen in het nieuwe jaar. Met zo’n lange wandeltocht is dat doel in ieder geval al behaald.

© Nationale Zorggids