Normal_ambulance

In de nacht van zaterdag op zondag heeft een groepje jongeren in Soest een ambulance vernield. Dit gebeurde terwijl de hulpverleners van de ambulance-auto in een woning aan het werk waren, meldt NU.nl.

De zes jongens sloopten een zijspiegel van de auto en vernielden een kentekenplaat. Momenteel is de Soester politie op zoek naar de verdachten. Ook wil het getuigen spreken over het incident.

Eerder vorige week vond ook een incident tegen hulpverleners plaats in Delft. Een groepje jongeren belaagde hier een brandweerwagen nadat deze op een brandmelding in een school was afgekomen. Eenmaal bij de school werden de brandweermannen opgewacht door vijfentwintig schreeuwende en scheldende jongeren. De auto is daarnaast zwaar beschadigd nadat deze door de jongeren werd bekogeld met stenen.

Er is steeds meer aandacht voor geweld tegen hulpverleners. Van alle hulpverleners heeft meer dan de helft regelmatig te maken met agressie. Sinds enkele jaren worden zwaardere straffen uitgedeeld voor dit soort vergrijpen. 

©Nationale Zorggids