Normal_logo_verian

Vérian-medewerkers voeren op donderdag 4 februari actie voor behoud van hun baan. Onder het motto ‘De huishoudelijke verzorging stort als een kaartenhuis in elkaar’, laten ze voor de deur van het gemeentehuis van Apeldoorn een kaartenhuis instorten. Verantwoordelijk wethouder Blokhuis is uitgenodigd de actie bij te wonen. Dat meldt de FNV. 

Na afloop heeft FNV-bestuurder Marian Beldsnijder samen met de actievoerders een gesprek met de wethouder en fractievoorzitters van de gemeenteraad over de situatie bij de thuiszorginstelling. Belsnijder: “Vérian heeft collectief ontslag gegeven aan 537 medewerkers per 1 juni 2016. Daarvan werken er 364 in Apeldoorn. Vérian heeft het contract met de gemeente Apeldoorn opgezegd omdat Apeldoorn een te laag tarief stelt. De gemeente is nu aan zet.” De bond stelt de wethouder en de raad verantwoordelijk voor dit collectief ontslag en voor het feit dat cliënten hun vertrouwde hulp dreigen te verliezen.
 
Na succesvolle acties tegen loondump door Vérian, heeft de FNV heeft het afgelopen jaar al diverse keren actie gevoerd bij de gemeente Apeldoorn om deze ertoe te bewegen een hoger tarief te betalen aan de thuiszorginstelling. Beldsnijder: “En ik heb de wethouder gewezen op de tweehonderd miljoen euro extra uit het zorgakkoord met Van Rijn. Dat geld is specifiek bedoeld voor dit soort situaties: zorgen dat mensen in dienst kunnen blijven, zorgen dat er continuïteit is in de thuiszorg. Dit kan de redding zijn voor deze medewerkers en hun cliënten. Maar de wethouder wil er vooralsnog niet aan.”

©Nationale Zorggids