Normal_agressie

Sinds het begin van dit jaar zijn er honderden zorgorganisaties die een aanvraag hebben ingediend voor de ondersteuningsregeling 'Veilig Werken in de Zorg'. Deze regeling zorgt er voor dat zorginstellingen een financiële bijdrage van maximaal tienduizend euro ontvangen. Hiermee kunnen ze extra steun regelen bij de aanpak van agressie tegen medewerkers. Dat meldt Skipr.

Voor deze regeling heeft het ministerie van VWS dit jaar drie miljoen euro begroot. Het grootste deel van dit bedrag gaat direct naar zorg- en welzijnsorganisaties. Dit jaar krijgen 230 zorg- en welzijnsorganisaties die een aanvraag hebben ingediend een vergoeding via de ondersteuningsregeling. Sinds 2012 zijn er inmiddels duizend aanvragen toegekend. De regeling wordt onder andere ingezet voor onderzoek van de oorzaken van agressie binnen organisaties, ontwikkeling van ondersteunende materialen of medewerkersbijeenkomsten.

'Veilig Werken in de Zorg' is een initiatief van ActiZ, BTN, CNV Zorg en Welzijn, FBZ, FNV, GGZ Nederland, Jeugdzorg Nederland, NFU, NU'91, NVZ en VGN. De regeling wordt financieel ondersteund door het ministerie van VWS. 

©Nationale Zorggids