Normal_fnv

Buurtzorg Nederland stuurt vandaag haar reddingsplan voor TSN naar de gemeenten. De organisatie wil driekwart van de thuiszorgorganisatie overnemen. FNV-bestuurder Gijs van Dijk: “Dit is goed nieuws voor al die mensen die zorg nodig hebben en die bij TSN zorg verlenen. Maar er is pas een oplossing als voor alle cliënten en medewerkers de zorg en het werk veilig is gesteld. Buurtzorg presenteert een plan waarin de rechten van medewerkers en patiënten zijn gewaarborgd. Dat is altijd de voorwaarde van de FNV geweest. We roepen alle gemeenten dan ook op om met Buurtzorg in zee te gaan.” Dit meldt FNV. 

Donderdag organiseerde de FNV nog een actiebijeenkomst voor 450 TSN-medewerkers in Amersfoort. “Daarna hebben we nog met staatssecretaris Van Rijn en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten gesproken. Toen werd al duidelijk dat door de druk die deze week is ontstaan de mogelijke oplossing van Buurtzorg in een stroomversnelling is geraakt. Vandaag zien we de bevestiging”, zegt Van Dijk.

Het is nog niet duidelijk hoeveel gemeenten gaan meedoen, want gemeenten hebben een keus, omdat het plan uitgaat van een overname door Buurtzorg na het faillissement van TSN. Van Dijk: “We zullen er op toezien dat de arbeidsvoorwaarden voor alle TSN-medewerkers van kracht blijven en de relatie tussen de patiënt en de verzorgenden niet verbroken wordt.”

©Nationale Zorggids