Normal_tsn_thuiszorg

In Drenthe zijn er zes zorgorganisaties die het werk van TSN Thuiszorg willen overnemen. Dit willen zij doen zonder de subsidie die Buurtzorg Nederland ervoor vraagt. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Zorgzaak, De Nieuwe Zorg Thuis, Senior Assist, Chalcedoon, Zorggroep Drenthe en Solace ATC hebben een aanbod neergelegd bij Drentse gemeenten. Buurtzorg Nederland vraagt een deel van de tweehonderd miljoen euro die gemeenten van het ministerie van VWS hebben gekregen. De Drentse thuiszorgorganisaties willen dat doen zonder deze subsidie. “Wij doen het zonder die subsidie, maar bieden ook aan om de bestaande zorgverleners zo veel mogelijk bij de bestaande cliënten aan het werk te houden”, zegt Ruud Slot, directeur van ZorgZaak.

Voor de overname van TSN heeft Buurtzorg een speciale stichting opgericht, Stichting Familiehulp. Buurtzorg is in onderhandeling geweest met de bewindvoerders van TSN en staatssecretaris Van Rijn. Het personeel van TSN zou onder dezelfde arbeidsvoorwaarden aan het werk kunnen blijven, mits de gemeenten bereid zijn hier extra geld voor te geven.

Het personeel van TSN gaat samen met vakbond FNV langs diverse gemeenten om ze over te halen het aanbod van Stichting Familiehulp aan te nemen. 

©Nationale Zorggids