Normal_faillissement_falen_ondernemen_werk

Een op de vier werknemers in Nederland voelt zich niet fit genoeg om elke dag te werken. Dat blijkt uit een onderzoek dat werd uitgevoerd in het kader van de Randstad WerkMonitor, zo meldt Gezondheidsnet.

Het onderzoek richtte zich met name op het thema gezondheid en werk. 810 werkenden werden hierover bevraagd. Een opmerkelijke uitkomst is dat niet alleen oudere maar juist ook jongere collega's moeite hebben om elke dag fit naar hun werk te gaan. De helft van de werknemers die kampen met vermoeidheid is jonger dan 35 jaar en een derde van hen is zelfs jonger dan 30 jaar.

Meer dan de helft (55 procent) van de werknemers denkt dat regelmatig sporten een gunstig effect heeft op de prestaties op de werkvloer. Vooral jongeren en hoger opgeleiden zijn van mening dat voldoende beweging positief bijdraagt aan hun mentale fitheid.

Een derde van de werkgevers blijkt zich actief te bemoeien met de conditie van hun werknemers  door bijvoorbeeld het aanbieden van (korting op) sportfaciliteiten. Een op de vijf werknemers mag zelfs onder werktijd sporten. Desondanks vindt 88 procent van de werkenden dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor het op peil houden van hun gezondheid en conditie.

© Nationale Zorggids