Normal_mannen_blij

Werkgevers doen er goed aan om zorg te dragen voor het geluksgevoel van hun werknemers. Gelukkige werknemers gebruiken hun tijd efficiënter, werken sneller en zijn tot twaalf procent productiever dan hun minder blije collega’s. Dat meldt Scientias.

Dit werd aangetoond door Britse onderzoekers van de universiteit van Warwick. Ze baseren hun conclusie op experimenten met meer dan 700 proefpersonen, waarbij werd gemeten in hoeverre een gevoel van geluk van invloed is op de productiviteit. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de productiviteit van gelukkige proefpersonen tot twaalf procent hoger ligt dan die van collega's die minder goed in hun vel zitten. Volgens onderzoeker Daniel Sgroi komt dat vooral doordat gelukkige werknemers hun tijd efficiënter gebruiken. 'Ze verhogen de snelheid waarmee ze kunnen werken zonder dat de kwaliteit daarbij achteruitgaat', aldus de onderzoeker.

De uitkomst van het onderzoek onderstreept dat een vooruitstrevend bedrijf als Google niet voor niets investeert in het welzijn van werknemers. Onderzoeker Andrew Oswald: 'Bedrijven als Google hebben geïnvesteerd in meer steun voor de werknemer en dat resulteerde in meer tevredenheid onder die werknemers', aldus Oswald. In het geval van Google betaalt die investering zichzelf weer terug. Volgens de onderzoekers bewijst het onderzoek dat managers ernaar moeten streven om de werkomgeving emotioneel gezond te houden.

© Nationale Zorggids