Logo van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV)

Een tekort van mogelijk 2000 huisartsen kan ontstaan door de hervormingen in de langdurige zorg. De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) heeft dit gezegd in een hoorzitting in de Tweede Kamer. In de thuiszorg wordt een tekort van zeker 5000 wijkverplegers verwacht. Dit meldt RTL Nieuws.

De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) gaf aan in een interview met De Telegraaf, zo rapporteert RTL Nieuws, dat het tekort aan huisartsen op kan gaan lopen tot 2000. Dit is 20 procent van het totaal. 
 
Oorzaak van het probleem is, aldus voorzitter van de LHV Steven van Eijck, dat huisartsen er allemaal een grote groep patiënten bij krijgen. Daarnaast hebben deze patiënten een extra zorgvraag. Momenteel krijgen deze patiënten nog hulp in een instelling, maar dat vervalt onder de Wet Langdurige Zorg. 
 
Thuiszorgorganisatie Buurtzorg gaf tevens in een interview aan tekorten in het personeel te verwachten. Directeur Jos de Blok zegt een tekort van zeker 5000 wijkverplegers te anticiperen. "Als er geen prikkel tot innovatie komt, zie ik de problemen nog wel een paar jaar voorthobbelen,” aldus de Blok. 
 
© Nationale Zorggids