Normal_normal_overleg_studenten345

Acht op de tien zzp'ers beschouwen het volgen van een cursus of opleiding als een gelegenheid om in contact te komen met anderen. Arbeidsbemiddelaar Fastflex deed onderzoek onder ruim 1000 zelfstandig werkenden. 90 procent van de zzp'ers zegt tijd te reserveren voor het doen van een opleiding. Dit meldt NU Zakelijk naar aanleiding van een bericht in Brisk Magazine.

Zzp'ers vinden netwerken belangrijk, zo blijkt uit het onderzoek. Het volgen van een cursus of opleiding wordt door 80 procent van hen gezien als een manier om in contact te komen met anderen. Het merendeel van de zzp'ers wil zich ontwikkelen door een samenwerkingsverband aan te gaan met een of meerdere andere zelfstandigen.

Fastflex denkt dat zzp'ers steeds meer naar een vorm van 'sharing economy' toewerken. Hierbij delen professionals niet alleen hun kennis, maar ook hun netwerken, opdrachten en kansen. 'Steeds meer zzp'ers zullen hun netwerk in gaan zetten om andere professionals aan opdrachten te helpen en elkaar daarvoor onderling belonen', aldus Fastflex.

© Nationale Zorggids