Logo_cnv_logo

(Novum) - Vakcentrale CNV wil dat het kabinet op korte termijn meer geld uittrekt voor het terugdringen van de werkloosheid en het creëren van meer banen. Dat zei voorzitter bij CNV Maurice Limmen in een reactie op de Miljoenennota, die dinsdag werd gepubliceerd.

De overheid moet snel met concrete maatregelen komen om meer mensen aan het werkt te krijgen, vindt de vakcentrale. "Door de werkloosheid snel terug te dringen ontstaat meer koopkracht en die is noodzakelijk om de banenmotor in Nederland duurzaam op gang te brengen."

CNV stelt voor om premiekorting te bieden aan werkgevers die werklozen aannemen. Ook moet volgens de vakcentrale extra worden geïnvesteerd in duurzaam bouwen, om zo extra banen te creëren.

CNV maakt zich 'ernstige zorgen' over bepaalde groepen, zoals ouderen, die er komend jaar qua koopkracht in veel gevallen op achteruitgaan. Om 'de belofte van herstel van de economie en de arbeidsmarkt waar te maken', zal het kabinet meer moeten leveren. Datzelfde geldt voor werkgevers en werknemers, aldus Limmen.