Normal_zaken_zakenmannen_werk

Medewerkers van het VUmc in Amsterdam moeten rekening houden met de gevolgen van forse bezuinigingen in het ziekenhuis. Bestuursvoorzitter Wouter Bos stuurde deze week een brief aan alle medewerkers waarin zij werden geïnformeerd over het mogelijk verdwijnen van banen. Dat meldt de Telegraaf.

Volgens een woordvoerster van het ziekenhuis is het nog niet zeker of en hoeveel banen zullen worden geschrapt: 'Er zal alles aan gedaan worden om gedwongen ontslagen te voorkomen.' Definitieve besluiten hierover zullen aan het einde van dit jaar bekend worden.

VUmc moet 20 miljoen euro zien te besparen in 2015 en dat bedrag zal tot 2017 verder oplopen naar 40 miljoen euro. Voor een deel moet dat geld worden vrijgemaakt door 'vermindering van personele kosten van overheadfuncties', zo schrijft Bos. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om projectleiders, het secretariaat en medewerkers die zich bezighouden met onderwijs, ICT, kwaliteit en veiligheid. Het ziekenhuis hoopt de bezuinigingen zodanig te kunnen realiseren dat het geen invloed heeft op de patiëntenzorg.

© Nationale Zorggids