Logo_vgz_zorgverzekering

Zorgverzekeraar VGZ organiseert dit jaar de derde editie van VoorGoedeZorg: een landelijke wedstrijd voor de beste zorgideeën in Nederland. Deelnemers kunnen tot uiterlijk 28 maart hun zorgidee rondom het thema palliatieve zorg insturen in de vorm van een business case. Dat meldt Zorgverzekeraars Nederland.

Om de beste zorg in Nederland te organiseren, wil VGZ iedereen betrekken bij het vinden van goede nieuwe initiatieven in de zorg. Daarom staat de wedstrijd open voor iedereen. De beste ideeën zullen in een halve finale en een finale worden gepresenteerd aan ondernemer Jort Kelder en een deskundige jury. Het winnende project zal in samenwerking met VGZ daadwerkelijk worden gerealiseerd. Deelnemers kunnen zich inschrijven via de website van VGZ.

Het thema palliatieve zorg is volgens het VGZ gekozen omdat uit onderzoek is gebleken dat deze zorg beter kan. Zo zou 75 procent van de palliatieve patiënten liever thuis sterven, terwijl dat bij slechts 28 procent ook mogelijk is. Verder blijkt dat mensen vaak te lang en onnodig doorbehandeld worden. Om de palliatieve zorg te verbeteren voor mensen in hun laatste levensfase doet VGZ een oproep aan Nederlanders om een innovatief zorgidee in te dienen.

© Nationale Zorggids