Logo_normal_logo_zorgverzekeringen_verzameling

Door vakorganisaties en werkgevers is overeenstemming bereikt over een nieuwe cao voor de zorgverzekeraars. De cao heeft een looptijd van 24 maanden: 1 juli 2013 tot en met 1 juli 2015. Over deze looptijd wordt 3,6 procent structurele loonsverhoging geboden (twee keer 1,8 procent). Verder is per 1 januari 2015 een nieuwe pensioenregeling afgesproken. Dat meldt Zorgverzekeraars Nederland (ZN).

De onderhandelingen hebben bijna anderhalf jaar geduurd door het pensioendossier. De pensioenregeling is nu versoberd, wat in lijn is met de wettelijke aanpassingen die per 1 januari 2015 worden doorgevoerd. Per saldo gaat de opbouw per jaar voor de meeste werknemers iets omlaag. Veel werknemers zullen wel meer opbouwjaren kunnen bereiken. De pensioenleeftijd stijgt immers in lijn met de gestegen levensverwachting.

In het akkoord zijn onder meer afspraken gemaakt over de aanpassing van de VUT overgangsregeling, het verhogen van de pensioensleeftijd en over de werkgeversbijdrage levensloop. De cao voor de Zorgverzekeraars wordt afgesloten door FNV Bondgenoten, De Unie, CNV Dienstenbond en Zorgverzekeraars Nederland en geldt voor ongeveer 9.500 werknemers.

© Nationale Zorggids