Normal_images__2_

Het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk mag overgenomen worden door Arbodienstverlener Zorg van de Zaak. Dit heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) dinsdag bekend gemaakt. Het bekende Brandwondencentrum Beverwijk is onderdeel van het ziekenhuis. Dit meldt het Reformatorisch Dagblad. 

Het Rode Kruis Ziekenhuis heeft schulden die het op korte termijn af moet betalen aan zorgverzekeraars, aldus de NZa. Daarom heeft de autoriteit in een spoedprocedure beslist over de overnameplannen. Deze zijn dus goedgekeurd, maar er wordt momenteel nog wel gekeken door de NZa of er nog voorwaarden aan de overname worden gesteld. De zorg aan patiënten van het ziekenhuis en het brandwondencentrum is door de overname in ieder geval gegarandeerd, aldus de NZa. 
 
Twee jaar geleden raakte het ziekenhuis in de problemen omdat het voorschotten van zorgverzekeraars niet meer terug kon betalen. Sindsdien heeft er een grote reorganisatie plaatsgevonden. Het ziekenhuis hoopt echter door middel van een samenwerking met Zorg van de Zaak ook in de toekomst financieel gezond te blijven. Daarom hebben de twee partijen hun overnameplannen bij de Autoriteit Consument & Markt ingediend. Deze beslist de komende weken of zij instemmen of niet. 
 
© Nationale Zorggids