Normal_geldbrief

Zorginstelling De Verborgen Kracht in Lettele dreigt financieel in de problemen te komen omdat het  Zorgkantoor dit jaar niet betaalt voor de zogenoemde 'overproductie'. Dit meldt de Stentor.

Overproductie is de zorg die extra wordt geleverd bovenop de vooraf ingeschatte hoeveelheid zorg. In eerdere jaren werd die extra geleverde zorg achteraf alsnog vergoed. Dit jaar hebben zorgkantoren besloten om zich te houden aan het vooraf vastgestelde budget. Volgens directeur Joep Speelziek van De Verborgen Kracht ligt dat bedrag lager dan wat de instelling vorig jaar kreeg vergoed, terwijl er meer zorg wordt geleverd. 'Nu willen ze het probleem 'oplossen' door het uurtarief te halveren', aldus Speelziek.

In een reactie laat het Zorgkantoor Midden IJssel weten dat er dit jaar strenger wordt gelet op de balans tussen zorg en vergoeding. Daarnaast stelt het zorgkantoor dat er in de regio voldoende alternatieven aanwezig zijn voor de zorgverlening die door De Verborgen Kracht wordt aangeboden, waardoor overproductie vermeden kan worden.

© Nationale Zorggids