Logo_dsw__zorgverzekeraar

In het komende jaar zal de premie van zorgverzekeraar DSW nauwelijks stijgen. DSW heeft – traditiegetrouw als eerste verzekeraar - de nieuwe prijzen voor 2015 bekendgemaakt. Dat meldt de NOS.

Verzekerden betalen bij DSW volgend jaar 95 euro per maand. Dat is evenveel als dit jaar. In de afgelopen jaren is gebleken dat de premie van DSW een goede graadmeter is van hoe de premies van de overige verzekeraars zich ontwikkelen. In de komende weken zullen de andere verzekeraars hun premie ook bekend maken. Het kabinet maakte eerder deze maand bekend dat de zorgpremies naar verwachting met tien euro per maand zullen stijgen. Volgens verzekeraar DSW is dat niet nodig, omdat het ministerie van Volksgezondheid de zorgkosten te hoog raamt. Verder zal DSW eenmalig een deel van de reserves gebruiken om stijgende kosten op te vangen.

Volgens Peter Ruys van de vergelijkingssite Zorgkiezer.nl heeft DSW vorig jaar ruim 40 miljoen euro winst gemaakt. Een deel daarvan is ingezet om de premie te verlagen. Ook dit jaar was de premie van DSW hoger dan nodig. Daarom zal de verzekeraar aan het eind van dit jaar een nu nog onbekend bedrag terugstorten naar zijn verzekerden.

Gezondheidseconoom Wim Groot waarschuwt verzekerden dat ze dit jaar extra goed moeten op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering. Vanaf 2015 krijgen verzekeraars de mogelijkheid om niet gecontracteerde zorg helemaal niet te vergoeden. Het is dus zaak om te weten met welke artsen en ziekenhuizen er een contract is afgesloten. Vanaf 15 november moeten verzekeraars dit op hun websites aangeven.

© Nationale Zorggids