Normal_dentist_tandarts

Vergelijkingssites als Independer, Betch en Zorgwijzer blijken niet goed raad te weten met de start-up ixorg. Ixorg lanceerde in 2013 als eerste in Nederland een concept waarbij verzekerden geen premie betalen, maar maandelijks een bedrag sparen voor de tandartsrekening. Het nieuwe alternatief voor de aanvullende tandartsverzekering wordt niet meegenomen in de vergelijkingssites, zo meldt ixorg. 

Ixorg is de eerste en enige in Nederland waar de klant maandelijks een bedrag spaart op een tandartsrekening in combinatie met een calamiteitenverzekering. In tegenstelling tot de premie van een aanvullende tandartsverzekering blijft het geld dat wordt gespaard bij ixorg van de klant.

Volgens Toine Beljaars, directeur van ixorg, moeten consumenten nog wennen aan de nieuwe mogelijkheid van een ‘spaarpotje’ voor tandartskosten. 'Van grote vergelijkingssites als Independer, Betch en Zorgwijzer hadden we verwacht dat ze een nieuw alternatief als ixorg zouden opnemen. Ze claimen immers dat ze advies geven welk product het beste bij je past. De consument verwacht ook dat alle partijen op zo’n vergelijkingssite staan. Nu mist in hun vergelijkingen een echt nieuwe optie die voor een grote groep mensen een besparing op kan leveren. Het is vooral onwil denk ik. Een vergelijkingssite als vergelijkmondzorg.nl heeft ixorg namelijk wel opgenomen.'

© Nationale Zorggids