Logo_physitrack

Zorgverzekeraar Coöperatie VGZ gaat een samenwerking aan met het online revalidatieplatform Physitrack. Door de samenwerking met Physitrack reikt VGZ alle door hen gecontracteerde fysiotherapeuten en oefentherapeuten een nieuwe standaard aan voor het aanbieden van thuisoefeningen, waardoor de therapietrouw toeneemt en herstel wordt bevorderd. Dat meldt VGZ.

Met innovatieve zorgtoepassingen en de inzet van e-health wil VGZ haar klanten meer regie geven over hun eigen ziekte en gezondheid en daarmee hun zelfmanagement vergroten, goede en betaalbare zorg realiseren en de bekendheid van online behandelmethodes vergroten. Door de inzet van het online platform is het niet meer nodig om handgeschreven of uitgeprinte briefjes met thuisoefeningen aan cliënten mee te geven. Physitrack beschikt over een online instructievideotheek met meer dan 600 oefeningen die naar behoefte kunnen worden ingezet voor cliënten. Na het uitvoeren van de oefeningen kunnen cliënten terugkoppeling geven aan hun therapeut, waardoor vorderingen direct inzichtelijk zijn en er bij complicaties tijdig kan worden bijgestuurd.

Met het inzetten van Physitrack hoopt VGZ de therapietrouw van patiënten te verbeteren. Martine Rooth, programmadirecteur Physitrack Nederland: ‘Therapietrouw blijft nu gemiddeld op slechts 30 procent steken. Een toename van therapietrouw verbetert het revalidatieproces. Daarnaast ontlast de inzet van Physitrack zorgprofessionals in hun werk. Zij kunnen veel tijd besparen in de administratie, het vermindert papierwerk en het vergroot het inzicht in de vorderingen van cliënten.’

© Nationale Zorggids