Normal_paraplu_s

Nederlanders blijken nogal honkvast als het gaat om hun zorgverzekering. Uit een ledenonderzoek van Patiëntenfederatie NPCF blijkt dat ruim 83 procent de afgelopen twee jaar niet is veranderd van zorgverzekeraar of zorgpolis. Vier op elke tien ondervraagden geeft aan tevreden te zijn met de zorgverzekeraar en om die reden niet te veranderen. Dat meldt de NPCF.

Volgens de patiëntenfederatie gaat de trouw aan zorgverzekeraars best 'ver'. NPCF vroeg aan ruim 10.000 mensen hoe lang ze al bij hun zorgverzekeraar zitten. Ongeveer 70 procent zit al langer dan vier jaar bij dezelfde zorgverzekeraar. Mensen die wel een nieuwe zorgpolis zoeken, besteden daar gemiddeld 1 tot 4 uur tijd aan. Bij de zorgverzekering kiezen mensen vooral op basis van de dekking die de polis biedt en het vertrouwen in de zorgverzekeraar. Daarnaast blijkt goede service ook een rol te spelen.

Patiëntenfederatie NPCF raadt mensen aan heel goed te kijken wat voor zorgverzekering ze binnenkort weer gaan afsluiten. Komende maand krijgt elke verzekerde weer een aanbod van de zorgverzekeraar. Directeur Wilna Wind van de NPCF: 'Je ziet hoeveel geld het je kan kosten als je verkeerd kiest. Daarom zijn wij een zorgverzekeringscampagne begonnen onder het motto Word Wakker. Het is heel belangrijk dat mensen goed kijken wat voor verzekering ze afsluiten, want het gaat echt om veel geld.'

© Nationale Zorggids