Normal_11_25_vitaal_vechtdal_ondertekening_vitaal_vechtdal_polis_voorzitter_raad_van_bestuur_saxenburgh_groep_henri_janssen

Bestuursvoorzitter Henri Janssen van de Saxenburgh Groep zal vandaag als eerste van de 2500 medewerkers de Vitaal Vechtdal Polis ondertekenen. Deze regionale aanvullende zorgpolis is opgezet in samenwerking met zorgverzekeraars Zilveren Kruis, Avéro Achmea en verzekeringsadviseur Vrieling Verzekeringen. Dit meldt de Saxenburgh Groep in een persbericht.

De Saxenburgh Groep is initiatiefnemer van Vitaal Vechtdal, een uniek samenwerkingsverband tussen huisartsen, gemeentes, zorgverzekeraar en de Saxenburgh Groep. De bedoeling van deze samenwerking is dat inwoners van de regio samen met professionals werken aan het behoud van kwaliteit van leven in de regio. Projecten die door Vitaal Vechtdal worden uitgevoerd dragen onder meer bij aan een gezonde leefstijl onder de schoolgaande jeugd (Gewoon Gezond Ommen) of aan het tijdig herkennen van eenzaamheid bij ouderen door huisartspraktijken (Vroegsignalering 75-plus). Meer projecten gaan van start in 2015.

De Vitaal Vechtdal Polis is af te sluiten door inwoners uit de gemeenten Dalfsen, Ommen, Hardenberg en Coevorden. De polis biedt speciale voordelen in deze regio, zoals extra bezoeken aan de fysiotherapeut en snelle doorlooptijden bij de ziekenhuizen in Hardenberg en Coevorden.

‘Ik teken graag ook persoonlijk voor dit unieke initiatief', zegt Janssen. ‘Als bestuurder doe ik sinds ik hier werk met enthousiasme mee aan Vitaal Vechtdal. Het initiatief is uniek voor Nederland. Maar vooral is Vitaal Vechtdal een beweging die steeds meer aanhangers krijgt die meewerken aan gezond gedrag. Op werkplekken, in scholen, op sportvelden en gewoon thuis.’

© Nationale Zorggids