Normal_euro_geld_betalen_consument

Mensen die zorgtoeslag ontvangen zijn minder vaak bereid om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar dan mensen die geen zorgtoeslag ontvangen. Ook geven zij vaker aan dat het te veel moeite kost om zich te verdiepen in andere zorgverzekeraars en de opties die zij hebben als verzekerde. Dit blijkt uit het ‘Nationaal Zorgonderzoek 2014’ van het Zorgverzekering Informatie Centrum (Z.I.C.) 

Het onderzoek werd uitgevoerd in samenwerking met DokterDokter onder 2208 respondenten. Hieruit blijkt dat 9,8 procent van de zorgtoeslag-ontvangers daadwerkelijk bereid is om dit jaar over te stappen, terwijl 4,7 procent van deze respondenten aangeeft al bij de goedkoopste verzekeraar te zitten. Van de respondenten die geen zorgtoeslag ontvangen is 13,1 procent bereid om een overstap te maken en geeft 6,9 procent aan bij de goedkoopste zorgverzekeraar te zitten.

Mensen die zorgtoeslag krijgen lijken zich bovendien minder te verdiepen in de verschillende opties. 24,8 procent van hen geeft aan onbekend te zijn met andere verzekeraars. Van de mensen die geen zorgtoeslag ontvangen is 9,4 procent niet op de hoogte van het aanbod van andere zorgverzekeraars.

© Nationale Zorggids