Logo_zorgverzekering-informatie-centrum

Zorgverzekeraar DSW wint dit jaar de titel ‘Beste zorgverzekeraar van Nederland’, gevolgd door verzekeraar FBTO. Dit blijkt uit de resultaten van het Nationaal Zorgonderzoek 2014, uitgevoerd door het Zorgverzekering Informatie Centum (Z.I.C.) in samenwerking met Dokterdokter.nl. Het onderzoek werd gehouden onder 2208 respondenten.

Deelnemers beloonden DSW met een eindscore van 7,09. Klanten van DSW waren vooral te spreken over de keuzemogelijkheden binnen de aanvullende pakketten en de snelle afhandeling van betalingen. Ook op het gebied van klantenservice en bereikbaarheid behoort de verzekeraar tot de beste.

FBTO en De Friesland komen uit op de tweede en derde plaats. Vorig jaar won FBTO nog de titel ‘Beste zorgverzekeraar van Nederland’. Desalniettemin scoort FBTO bovengemiddeld dankzij de effectieve afhandeling van zorgvragen door de klantenservice. Verzekerden van zorgverzekeraar De Friesland zijn daarentegen goed te spreken over de premies voor de aanvullende pakketten.

Dit jaar gaat de titel ‘Slechtste zorgverzekeraar van Nederland’ naar zorgverzekeraar Agis. Klanten van Agis waren met name ontevreden over de dekkingsvoorwaarden van de aanvullende zorgpolissen en de telefonische bereikbaarheid van de klantenservice. Zij gaven de verzekeraar gemiddeld een 6,42. Komend jaar zal Agis tevens opgaan in Zilveren Kruis Achmea, waardoor deze verzekeraar dit jaar voor het laatst in het onderzoek terug te vinden is.

© Nationale Zorggids