Normal_online_zorgverzekering_afsluiten

In de toch al complexe wereld van de zorgverzekeringen valt nóg iets te kiezen: de internetzorgverzekering. Wie het prima vindt alle zorgzaken via internet te regelen en geen uitgebreid aanvullend pakket wil, zou met dit type polis wel eens aanzienlijk beter uit kunnen zijn dan met de budgetpolis van dezelfde zorgverzekeraar. Vergelijkingssite hoyhoy.nl ging op onderzoek uit en kwam tot de conclusie dat de internetverzekeringen van de vier grote zorgverzekeraars qua voorwaarden en vergoedingen vrijwel hetzelfde zijn als de budgetproducten waarbij niet alles online gaat. Dat meldt hoyhoy.nl.

Bij zorgverzekeraars CZ en VGZ zijn de premies voor een internetzorgverzekering veel lager en bij Zilveren Kruis en Menzis is de dekking beter. Voor wie toch al een budgetverzekering overweegt en graag zijn zaken online regelt kan een internetzorgverzekering dus een interessante optie zijn.

Erik Hordijk, directeur van hoyhoy.nl, ziet de voordelen van de internetzorgverzekeringen ten opzichte van de budgetpolis: 'Als je veel online bent met computer of mobiele telefoon, dan regel je je zaken waarschijnlijk zelfs liever digitaal dan via de post of telefonisch. Als je daarmee dan ook nog eens kunt besparen of een betere dekking krijgt dan bij de budgetpolis, is het helemaal ideaal. Uiteraard blijft het bij het kiezen van een zorgverzekering belangrijk dat je weet waar je voor kiest. Een vergelijkingssite helpt daarbij; het geeft inzicht in wat er precies te kiezen valt en wat aansluit bij jouw wensen. Als je dan bij een voordelige internetverzekering uitkomt, weet je dat je niet alleen bespaart, maar ook nog eens verzekerd bent zoals jij dat wilt.'

© Nationale Zorggids