Logo_normal_logo_zorgverzekeringen_verzameling

In veel huishoudens is het kiezen van een zorgverzekering een taak van de man. Vrouwen zijn minder geneigd om te vergelijken en hun zorgverzekering online af te sluiten. Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction en vergelijkingswebsite Pricewise.

Pricewise-directeur Hans de Kok: 'Vrouwen zeggen in ons onderzoek dat ze de keuze vaker aan hun man overlaten. We merken dat ook aan de telefoon. Er bellen veel vrouwen met vragen, maar als er daadwerkelijk een keuze moet worden gemaakt, willen ze toch eerst even met hun man overleggen.' Sowieso zijn mannen meer bezig met het vergelijken van de grote rekeningen in het huishouden, niet alleen met de zorgverzekering, maar bijvoorbeeld ook met de energierekening.

Verzekerden kunnen nog tot en met 31 december overstappen op een andere zorgverzekering. De Kok: 'Dat is kort dag. We zien op onze website dat er veel vergeleken wordt, maar men wacht nog steeds met het definitief afsluiten van de zorgverzekering. Het is dus veel kijken, kijken en niet kopen.' Van de zorgverzekeringen die tot nu toe bij Pricewise zijn afgesloten is 38 procent een naturapolis, 36 procent een restitutiepolis en 26 procent een budgetpolis.

© Nationale Zorggids
 

Uw zorgverzekering afsluiten en kans maken op een iPad? Klik hier!